Forebyg empati-træthed 

empati træt

Sæt dig selv til side på den sunde måde, når du arbejder med mennesker

Self-Compassion øger langtidsholdbart dine emotionelle kompetencer, og forebygger udmattelse, forråelse og relations-træthed. Så kan vi sætte os selv til side og være der for andre - hver dag. Uden at blive drænet af konstante krav.

 empati træt

Empati-træthed for professionelle er reel,
og Self-Compassion er en konkret løsning!

Der er kommet større fokus på den følelsesmæssige belastning og udmattelse, som personer der arbejder i sundheds- og omsorgssektoren risikerer over tid.

Når vi som professionelle dag efter dag skal forholde os til andres følelser og tanker, er det lettere at blive drænet, udmattet - måske overtid ligefrem udbrændt eller opleve arbejdsrelaterede stress og belastningsreaktioner. Også selvom vi elsker vores arbejde, og er dybt engagerede.

Traditionelt taler vi om egenomsorg som adfærdsmæssige handlinger i vores fritid. Det kan vi supplere med Self-Compassion metoder og strategier, som kan bruges lige i de øjeblikke, som kunne være potentielle kilder til udmattelse.

Lad os nuancere empati

Empati er at fornemme en andens verden som den opleves indefra. Det er et fundament i vores møde med andre, som vi skal bruge konkret. Ikke kun for at sikre fagligheden, men også for at sikre en gedigen og stærk kollegagruppe.

Nyere forskning viser at når vi har empati for andre aktiveres den del i hjernen som bearbejder smerte. Når vi oplever medfølelse (compassion), aktiveres den del af hjernen som har med kærlighed og tilhørsforhold at gøre.

At bruge empati og compassion aktivt er, at undgå empatisk udmattelse.

 Helle Laursen selfcompassion

Self-Compassion er det fundament, 
der gør det lettere at holde helt fri

Vil du også gerne  blive endnu bedre til at undgå at arbejdet hænger ved, når du har fri?  Du kan  fastholde arbejdsglæde, fastholde dit engagement og ansvarsfølelse og samtidig  lade op til arbejdsudfordringer ved at bruge compassion-strategierne.

Compassion er et perfekt supplement

En af styrkerne i Self-Compassion tilgangene er, at de supplerer rigtig godt ind i det du allerede gør der fungerer.  Du skal med andre ord ikke ændre dig selv, dine omgivelser eller metoder for at få optimal udbytte af compassion.

Du kan bruge dem til dig selv og dem du evt. arbejder med, og når du først kender dem kræver de ikke særskilt tid.

Hvad siger andre om Compassion i arbejdsregi

empati træt

To temadage om Compassion


Efter temadagene om Compassion, så kan jeg lettere passe på mig selv! Jeg inkluderer mig selv i hverdagen ved at anerkende, hvad situationer gør ved mig. Jeg husker mig selv på, at det er naturligt jeg også reagerer, og at det ville enhver anden også gøre. Jeg kan møde mig selv med varme på lige fod med de mennesker, jeg samarbejder med. Hold da op hvor det gør en stor forskel for min energi gennem dagen!
empati træt

Temadag om Compassion


Tak for kurset og de gode lydfiler. Jeg tog specielt med mig at bruge empati og selvmedfølelse mere bevidst og at lade være med at gå i ’fixe-mode’. Fremover vil jeg have mere fokus på at have mit bevidste sind mere med på job – og i større grad stille nysgerrige spørgsmål til mig selv, efter møde med borgeren.
empati træt

Temadag om Compassion


Helle leverede meget brugbare input om empati og om Compassion, og om hvordan det kan  bruges i vores hverdag med udsatte og sårbare borgere. Tak for det.
compassion
Morten Skivild, Afdelingschef

Vi har haft et meget konstruktivt samarbejde med Helle omkring psykisk APV undersøgelser, og har skabt et koncept, der kan bruges i alle afdelinger i regionen. Helle er skarp, dygtig og ved hvad hun taler om. Vi brugte hende både til dialogmøder med medarbejdere og til efteruddannelse af AMR og ledere, og vi er fuldt ud tilfredse!

compassion kursus

Temadag om Compassion


Helle holdt en temadag om empati-udmattelse hos os. Godt 30 medarbejdere deltog, og alle deltagere var fuldt ud tilfredse med dagen!

LÆS MIN BLOG

Når empati dræner

empati træt

Individuel støtte 


Helle har støtte en af vores unge i et individuelt undervisningsforløb med Compassion i fokus. Målet var at hjælpe og øge  kognitive funktioner som koncentration og evne til at håndtere følelser, stemninger og tanker efter en længerevarende sygeperiode. Helle har undervejs været en konstruktiv medspiller, og har været en uvurderlig støtte for den unge undervejs.

empati træt

Hostruphus Revisorer, Silkeborg


Du har været fremragende til at se de problemfelter, der har været på arbejdspladsen! Det har i den grad været en øjenåbner for os at have dit besøg.

compassion empati
Christian Weile, Kornmod Realskole

Når vi vælger en ekstern konsulent til APV'en, så handler det om at løfte niveauet fra et hverdagsniveau til et professionelt niveau. Vi ønskede at Helles viden og erfaringer ville kunne give et mere objektivt og reelt billede af arbejdsmiljøet. Vi har skiftet skoleleder, og har nyoprettet og ansat en pædagogisk afdelingsleder, og derfor gav det god mening at se på udviklingen siden sidste undersøgelse for tre år siden. Vi var nysgerrige på, om de iværksatte tiltag har haft den forventede effekt.
Hele processen var god og relevant. Helle fik tydeliggjort, hvor vi er godt på vej, og hvor der er brug for yderlige tiltag og handlinger. På mødet fik vi flere gode ideer til handleplanen.
Alt i alt har det været en meget positiv oplevelse, og vi vil inddrage Helle igen i forbindelse med fremtidige APV'er.

compassion
Jens Gaarsman Stegger Nielsen
Midt- og Vestjyllands Politi

Vi har været så heldige at have Helle til at undervise vores arbejdsmiljørepræsentanter i psykisk arbejdsmiljø. Vi fik alt, hvad vi håbede, og mere til! De bedste anbefalinger af Helle Laursen fra Nordic Compassion herfra.

Vil I bruge compassion
i arbejdsdagen?

Ring til mig på 30257548, og få en uforpligtende snak om hvordan I kan implementere compassion i hovedopgaven


Er du i tvivl om hvordan du eller din arbejdsplads kommer bedst igang med Compassion

- så ring eller skriv gerne til mig:

3025 7548

helle@nordic-compassion.dk

Venlig hilsen
Helle Laursen, grundlægger af Nordic Compassion

Helle Laursen selfcompassion

Nordic Compassion

Tlf.: 3025 7548
helle@nordic-compassion.dk
Cvr-nr.: 30761197

Kontaktinformation: Tlf.: 30257548 | email: helle@nordic-compassion.dk