Det fulde 8 ugers kursus i

Den Kraftfulde Self-Compassion

Er du ven med din handlekraft og styrke, kan du sætte grænser og stå ved dig selv? 

Self-Compassion online

Self-Compassion er (også) at bruge din handlekraft

Ofte forstå vi Self-Compassion som den omsorgsfulde og støttende reaktion. Men det er meget mere end det!
Forskningen i Self-Compassion peger tydeligt på at Self-Compassion gør det lettere at være aktivt, handlekraftig og tage ansvar. 

Den Kraftfulde Self-Compassion er at

 • Have adgang til at bruge din styrke aktivt i verden
 • At sige tydeligt ja og nej, at sætte grænser, at stå ved dig selv, og stå op for dem du vil stå op for
 • At håndtere vrede konstruktivt
 • At motivere til adfærdsændringer
 • At sørge for det der er brug for, og tage ansvar for egne behov uden at forvente andre
 • Kende til sammenhængen mellem den omsorgsfulde og det kraftfulde compassion.

  Det behøver ikke være kompliceret. Lad mig vise dig en reel og nuanceret vej til mere handlekraft.

Kender du til 
Self-compassion, og er du klar til næste skridt ?

 • Genkend den tætte sammenhængen mellem din omsorg, din støtte og din aktive handlekraft
 • Bliv bedre til at opdage og møde egne behov, også når andre ikke kan eller vil forstå dem. Både fysisk, følelsesmæssige og spirituelle behov.
 • Opdage forhindringer for at sætte tydelige grænser, og bliv bedre til at navigere i grænsesætning uden at det bliver hårdt eller forenklet
 • Stå ved dig, og sørg for dine (umødte) behov, med større lethed
 • Forstå vrede som en vigtig følelse, der kan omsættes til handlekraft
 • For dig der allerede kender Self-Compassion, og gerne vil gå et skridt dybere
indre styrke med compassion

Helle Laursen underviser i Den kraftfulde Self-Compassion for første gang på dansk

Over 8 uger på torsdage aftener kl. 19.00  21.30.
Fra 16. maj - 11. juli (ikke 13. juni)

Om kurset
Den Kraftfulde Self-Compassion

8 ugers program udviklet af Kristin Neff, viser dig hvordan du bruger både den omsorgsfulde og den kraftfulde side af dig selv. Der er tre hovedområder i den kraftfulde Self-Compassion, som alle tre indebærer at udvide forståelsen af hvad 'venlighed' også er.

1. Beskytte sig selv 
kræver at vi kan bruge venlighed mod os selv ved at sætte sunde grænser og sige nej til situationer eller mennesker, der skader os. Dette kræver også evnen til opmærksomhed på egne følelser og behov i de situationer, der kan udfordre vores grænser.

2. Sørge for egne behov
indebærer at anerkende og respektere vores egne dybere behov. Det handler også om at give os selv tilladelse til at opfylde dem, uanset om det er fysisk, følelsesmæssigt eller mentale behov. Dette kræver både venlighed mod os selv og opmærksomhed samt villighed til at handle på vegne af vores velbefindende.

3. Motiverer os selv til forandringer
er en af de langsigtede effekter af Self-Compassion. Det bliver lettere når vi kan arbejde med og udnytte vores vrede som en konstruktiv støtte. Dette indebærer at anerkende følelser af utilfredshed eller uretfærdighed og bruge dem som en drivkraft til at handle og skabe forandringer. 

Hvad er den kraftfulde Self-Compassion?

Self-Compassion kan være både blidt og kraftfuldt. Både omsorgsfuldt OG handlekraftigt.

Den kraftfulde Self-Compassion viser hvordan du kan balancere evnen til at være støttende og omsorgsfuld, med evnen til at stå ved og bruge din handlekraft. Det aspekt i Self-Compassion der kaldes 'venlighed' (se mere her) får mange flere nuancer, der fokuserer på den styrke og kraft der også er i at stå ved noget, stå op for noget og have handlekraften til at forandre hvor nødvendigt.

Som et træ med en solid stamme og fleksible grene, må vi stå stærkt og samtidig være åbne og fleksible for at kunne opdage alle følelser, og håndtere dem.

Når vi kan begge dele, kan vi forandre det, som ikke tjener os eller andre længere. Det er balancen mellem den omsorgsfulde og den kraftfulde Self-Compassion.

Compassion

Læs min blog om den kraftfulde Self-Compassion her

Hvorfor skal du lære Self-Compassion af mig?

Du skal lære Compassion hos mig, fordi jeg er den i Danmark, der har længst erfaring som underviser i det evidensbaserede Mindful Self-Compassion (MSC) forløb. Jeg har undervist internationale for Center for MSC i USA de sidste 7 år.

Jeg har undervist 2000 + i selve MSC forløbet, og er fast underviser på internationale kurser arrangeret af faglige organisationer i både USA, Indien og Kina. Derudover er jeg Teacher Trainer og supervisor for dem der tager MSC-underviser uddannelsen ved Center for MSC i USA.

Kort sagt ved jeg hvad jeg taler om.  Self-Compassion er mit fokus, og det er konkrete, meget brugbare redskaber jeg formidler. Derfor ved jeg at du kan bruge det fra første dag, og at redskaberne er enkle, effektfulde og lette at tilpasse.
mvh.  Helle Laursen

Helle Laursen

Indhold i 8 ugers kurset
'Den Kraftfulde Self-Compassion'

 • Forstå de tre komponenter i Self-Compassion, når vi gerne vil kunne beskytte, sørge for eller motivere til adfærdsændring.
 • Opdage og mindske det der står i vejen for at vi kan sætte tydelige grænser
 • Forstå og bruge vrede som en konstruktiv indre støtte (der ikke altid skal udtrykkes!)
 • Identificere vores dybere behov og selv aktivt finde måder at fylde dem på
 • Kunne motivere dig selv til adfærdsændringer med større lethed
 • Forstå den kraftfulde Self-Compassion i et samfundsmæssigt perspektiv
 • For dig der allerede kender Self-Compassion, og gerne vil gå et skridt dybere
Self-Compassion online
Compassion video

8 ugers kursus i

Den Kraftfulde Self-Compassion

For dig der allerede kender Self-Compassion, og gerne vil gå et skridt dybere

Hvad siger andre om Self-Compassion ?

compassion

Helga Friis Thorstein

Mindfulness underviser


Jeg har været på MSC-kursus hos Helle, og oveni købet i en meget svær periode i mit liv. Jeg er overbevist om at de redskaber jeg fik med mig fra kurset, har givet mig et langt større overskud til at 'surfe livets bølger', når de er der. Er mere kærlig og venlig tålmodighed overfor mig selv, når jeg får følelsen af ikke at kunne det hele. Min energi kom igen, og glæden ikke mindst. En stærk meget personlig rejse hos Helle har nu rustet mig både i mit privatliv men sandelig også mit professionelle liv. Jeg  kan varmt anbefale Helles kurser.
compassion

Pia Skov Jørgensen

Arbejder med sårbare unge


Efter en længere sygemelding kom jeg på MSC-kurset, og nu er mit fundament igen stabilt. Sådan som mit liv er lige nu, er der intet jeg ønsker at ændre! Jeg er faktisk overbevist om at det er MSC's skyld. Jeg ved, at jeg har en plads i verden og at jeg - og mit liv - er vigtigt, og bidrager i den større sammenhæng.
compassion

Malene Søbygaard

Projektleder, resilienskonsulent, Odense Kommune


Helle er en utroligt nærværende, kompetent, skarp og meget menneskelig formidler af Self-Compassion. Jeg slappede med det samme af i hendes selskab, hvilket gjorde både min læring, min indlevelse og dét at træne øvelserne nemmere. Med et arbejdsmarked hvor nulfejl, effektivisering og omstillingsparathed drøner derudad med 200 km i timen, er de værktøjer og den viden Helle leverer, det, som gør det muligt at passe på sig selv i arbejdsdagen. Den allervigtigste ressource vi har. Jeg anbefaler absolut Helles compassion kurser.

Jakob Søborg Albers

Jakob Søborg Albers

Manuvision-behandler


Compassion-værktøjerne er nogle af de stærkeste jeg har fået på min selvudviklingsrejse. Dét at blive opmærksom på, hvordan jeg taler til mig selv, og det at registre og tillade mine følelser har allerede givet mig rigtig meget.

Helle er super dygtig, meget nærværende og med et glimt i øjet. Udover at jeg bruger Compassion på mig selv, så bruger jeg det også i mine behandlinger og i dialog med klienter. Jeg vil på det varmeste anbefale andre at lære Compassion.

Janne

Sproglærer


Den ro som jeg troede, jeg ville få med sygemeldingen indfandt sig ikke. Jeg blev meget påvirket af krav fra Jobcenter og min leder, og følte mig svag og utilstrækkelig, fordi jeg ikke havde ’håndteret' min sorg, så jeg kunne passe mit arbejde ligesom alle andre gjorde’ ...Sådan lød min indre cd igen og igen.

Efter det første halve del af kursethavde jeg en indre kerne-ro. Sorgen, utilstrækkeligheden osv. er ikke væk, men i og med jeg, nu, giver de følelser, jeg har, lov til at være der – og lægger en distance til dem, bliver jeg ikke i samme grad fanget og overvældet af dem længere. Ej heller føler jeg mig alene, fordi jeg ser mine medmennesker som de er – nemlig mennesker med sorg, glæde, frygt og frustration ligesom mig selv.

8 moduler i

Den Kraftfulde Self-Compassion

Opdag den kraftfulde Self-Compassion

Kom godt i gang med det samme. Hvad er den kraftfulde Self-Compassion, og hvordan har du det med din egen styrke og handlekraft?

Accept og omsorg i Self-Compassion

Relationen og sammenhænge mellem den omsorgsfulde og den kraftfulde Self-Compassion

At beskytte os selv

Hvad og hvordan vi har brug for at beskytte os selv

Find styrken i vrede

Vrede er en kompleks følelse som du kan finde meget styrke i, hvis du forstår at udnytte den konstruktivt.

Motivation til forandringer

Motiver med støtte i stedet for selvkritik

Mød dine behov

Opdag de dybere behov, også dem andre ikke kan se, og tag ansvar for dem

Find helhed og balance

Brug både den omsorgsfulde og den kraftfulde og se sammenhænge med dit køn, opdag hvor du har mest behov for at fylde op.

Find mening og hold retningen

Den kraftfulde Self-Compassion i sociale sammenhænge for både dig og dem omkring dig.

Ofte stillede spørgsmål om kurset

Hvordan foregår et online kursus?

Vi mødes på zoom en gang om ugen, og jeg præsenterer dagens oplæg, og vi laver reflektioner og øvelser sammen som vi diskuterer både i hele gruppen og i mindre grupper undervejs.

Hvordan melder jeg mig til ?

Du betaler og får derefter automatisk tilsendt praktisk information om kurset

Kan jeg downloade materiale?

På det her kursus er der kun lidt ekstra materiale der kan downloades: nogle lydfiler med øvelser. du får adgang til at gense video optagelsen fra undervisningen, men den er ikke til download og kun tilgængelig i kort tid.

Hvad er forskellen til Self-Compassion kurset?

Den kraftfulde Self-Compassion har fokus på at udvide og nuancere områderne der handler om vrede, om at stå ved sig selv, sørge for behov og at ændre adfærd. Der er enkelte overlap, men kun der hvor det giver mening ift. en fordybelse. Det er et helt andet kursus.

Hvor lang tid har jeg adgang til materialet?

Video optagelserne fra undervisningen kan ses i 2 mdr efter vores sidste mødegang.

Er der noget du mangler svar på? Så send mig en mail her.

Over 8 uger på torsdage aftener kl. 19.00  21.30.
Fra 16. maj - 11. juli (ikke 13. juni)

Nordic Compassion

Tlf.: 3025 7548
helle@nordic-compassion.dk
Cvr-nr.: 30761197

Kontaktinformation: Tlf.: 30257548 | email: helle@nordic-compassion.dk