Corona og compassion

Corona og compassion

​Om corona og compassion

Corona virus og compassion-strategier har meget med hinanden at gøre - fordi compassion er redskaberne der gør det nemmere at håndtere corona og de reaktioner der følger i dens kølvand.

Vi kender alle til frygt og til at overreagere. Faktisk er de to ting uadskillelige. Når vi overreagerer, så er vi styret af frygt, uro eller uvished. Det samme hvis vi underreagerer.

Når vores hverdag pludselig ser anderledes ud end vi ønskede, og når vi møder en potential fare, så har vi brug for at øge vores opmærksomhed og bevidsthed så vi ikke styres af automat-reaktioner.

Compassion kan hjælpe os ud af reaktioner og tilbage til indre ro. Derfra kan vi skabe kontakt til både os selv og andre og handle konstruktivt.

Så ad os genkende den frygt og italesætte den så den ikke styrer os.

Lad os indrømme at der kan være en vis uro i os - også selvom vi måske ikke (endnu) har hamstret toiletpapir.

Lad os stå sammen og stå ved, at vi er mennesker der automatisk reagerer når noget bliver uvist og utrygt, og ikke mindst:

Lad os støtte hinanden i at genfinde den følelsesmæssige balance. Det er derfra vi kan være handlekraftige.

At se udfordringerne i øjnene er udgangspunktet for at være medfølende. Det er udgangspunktet for, at vi kan balancere os selv og kan være der for andre.Hvad er nu det der Compassion?
Det er det same som medfølelse. Medfølelse er evnen til at opdage det, der er på spil i hver enkelt af os, at se reaktionerne som alment menneskelige og at handle for at mindske ubehaget. Disse tre elementer - opmærksomhed, menneskelighed og handling - skal være der, for at noget eller nogen opleves som medfølende.Regeringens reaktion er derfor en reaktion, der er medfølende - den sker ud fra et ønske om at mindske ubehag og søge at sikre hjælp til alle der måtte få brug for det.Vil du også blive bedre til at opdage og balance den frygt, uro eller uvished der ellers kan styre dig eller dem omkring dig?De næste uger tilbyder jeg en grundig introduktion til at balancere svære følelser med Compassion.
Jeg kalder det ‘Mental sundhed i en tid med frygt og uro’.

Vi har alle brug for at kunne balancere os selv, så vi kan stå stærkt og tage de beslutninger der er nødvendige hver dag.

Det gør vi bedst ved at turde anerkende hvordan situationen aktiverer og rører os.

Fordi følelser styrer os ubevidst. Og du kan genfinde styringen, så det er dig, der bestemmer, hvordan du har det.Fordi vi 'smitter' hinanden med følelser, og vores frygt og uro aktiverer andres frygt og uro. Til gengæld kan din ro og smitte.

Fordi vi kun kan være konstruktive og have samfundssind, når vi anerkender, hvad situationen gør ved os og gør ved andre.De her to uger hvor Danmark foreløbig er lukket ned, der tilbyder jeg ekstraordinært 4 webinarer, hvor vi mødes online og har fokus på at balancere ubehagelige følelser. Så du både kan bruge Compassion-strategierne i forholdet til dig selv og i forholdet til andre.‘Mental sundhed i en tid med frygt og uro’er for dig der:


- oplever uro i dig selv
 eller  i dem omkring dig, som du gerne vil kunne være der for


- gerne vil kunne genfinde den følelsesmæssige balance hurtigere når bekymringer, frygt eller uro dukker op.

- gerne vil kunne bruge compassion-strategier når følelser kan være svære at håndtere.

 

mental sundhed

​Er du medlem i Klub Compassion, har du gratis adgang til det her video-kursus. Husk at der i Klub Compassion er 14 dages fuld tilfredshedsgaranti og ingen binding. D​u kan melde dig ind og være med, og du er fri til at få pengene retur indenfor 14 dage hvis du ikke vil forblive medlem.