Online Compassion Kursus

Kom godt i gang med Compassion  hjemme fra

Online Compassion-kurset er det originale evidensbaserede MSC -kursus, blot justeret til online formatet.

Hvordan foregår det?

Vi mødes 'live' på video undervisning, i alt 23 timer over 9 gange. Fokus er på praktisk erfaring af Self-Compassion gennem konkrete øvelser. Over de 9 uger har du desuden adgang til mig via mail, så du er ikke alene med øvelserne.

Hvornår starter vi?

Onsdag d. 22 marts, '23., kl. 19.00 - 21.30 (een gang er tre timer)

Pris kr 4900,-

+ moms (i alt kr. 6125,-)


Du er også velkommen til at spørge mere til kurset. Ring evt. til mig på tlf 30257548

Indhold i Online MSC-kurset

Du får struktureret og konkret undervisning og øvelser til at øge din evne til Compassion. Online MSC-kurset er en kondenseret udgave af det fulde Mindful Self-Compassion-kursus (MSC-kurset).

 • 9 gange undervisning som video-møder  a 2,5 time. Een gang er 3 timer
 • Klar og konkret køreplan for hver uge
 • Min støtte og sparring undervejs via mail 
 • Alle indsigter og øvelser fra det fulde Mindful Self-Compassion (MSC)-kursus.
 • Gennemprøvet format som jeg har undervist i, i mere end tre år, på de internationa-le kurser arrangeret af for Center for MSC i USA .
 • Adgang til ekstra materiale i form af video, lydfiler, korte tekster på en lukket kursusplatform.

Online MSC-kurset viser dig hvordan du kan

 • Få en dybere forståelse for Compassion og Self-Compassion, herunder definitioner, fysiologiske sammenhænge og forskning.
 • Håndtere og mindske selvkritik
 • Motivere dig selv med venlighed i stedet for med kritik
 • Håndtere svære følelser med større lethed og accept
 • Transformere udfordrende relationer – gamle såvel som nye
 • Håndtere empati-udmattelse, når du har en behandlende eller støttende funktion overfor andre
 • Skabe en støttende relation til dig selv - især når du møder modgang
 • Bruge Self-compassion-strategierne direkte i hverdagen
 • Anerkende dig selv på den sunde måde, og glædes over livet

Andre, der har taget
Online MSC-kurset oplevede

Elisabeth Ungar

Elisabeth Ungar

Erhvervspsykolog


Jeg tog onlinekurset i Compassion, da jeg var nysgerrig på at vide mere om det og lære teknikkerne bedre at kende. Det er en tilgang, jeg bruger i mine samtaler som psykolog, som jeg gerne ville blive bedre til og forstå bedre. Desuden var det noget, jeg gerne ville lære for mig selv personligt. Jeg mener, vi alle kan have fordel af at lære at være mere selv-medfølende over for os sig. Det har Helle i hvert fald overbevist mig om. Med hendes super professionelle tilgang og rummelige stil bliver det meget tydeligt, hvad selv-medfølelse kan. Ikke bare teoretisk, som meget forskning underbygger, men også i praksis. Det skønne ved dette kursus er netop at vi gør det i praksis - hele tiden. Og har mulighed for at vende, hvor det virker, og hvor det bliver svært. Alle spørgsmål og kommentarer bliver mødt med faglig kompetence og venlighed. Man føler sig i rigtig godt selskab med både Helle og i den holdånd, hun formår at skabe.

Jeg er meget glad og taknemmelig for, at jeg besluttede mig for dette kursus - både personligt og professionelt. Det her kursus giver så meget mere energi, end det tager. Jeg går altid inspireret fra vores timer sammen. Det fungerer i øvrigt rigtig fint online, da Helle har god erfaring med at være nærværende på dette medie, så det har ikke været nogen hindring. Tværtimod. Det er en meget fin måde at være privat med sine oplevelser og samtidig være sammen og støttet.

Tak for at åbne mine øjne for hvad Self-Compassion kan på et dybere plan end hvad jeg kunne læse mig til - og tak for at flytte mig!

Jakob Søborg Albers

Jakob Søborg Albers

Manuvision-behandler


Compassion-værktøjerne er nogle af de stærkeste jeg har fået på min selvudviklingsrejse. Dét at blive opmærksom på, hvordan jeg taler til mig selv, og det at registre og tillade mine følelser har allerede givet mig rigtig meget.

Helle er super dygtig, meget nærværende og med et glimt i øjet. Udover at jeg bruger Compassion på mig selv, så bruger jeg det også i mine behandlinger og i dialog med klienter. Jeg vil på det varmeste anbefale andre at lære Compassion.

Hvornår starter vi?

Onsdag d. 22 marts, '23., kl. 19.00 - 21.30 (Een gang er tre timer))

Indhold
i de 9 video-undervisningsgange


 • Modul 1: Opdag Compassion og Self-Compassion.
 • Modul 2: Mindfulness og Compassion. 
 • Modul 3: At praktisere kærlig venlighed 
 • Modul 4: Din indre medfølende stemme.
 • Modul 5: Lev med dybde.
 • Modul 6: Retræte: fordybelse (3 timer)
 • Modul 7: At møde svære følelser (3 timer)
 • Modul 8: At møde udfordrende relationer (3 timer)
 • Modul 9: At sige JA til dit liv.

Hvordan foregår
video-undervisning?


Sådan ser det ud, når vi mødes til video-undervisningen.
Alle har kamera på, så vi kan se og høre hinanden. 

øvelser compassion gratis
 • Jeg er garant for en 100% fokuseret, tryg og effektiv online-undervisning.
 • Det er en gennemtestet undervisning, lavet af Center for MSC i USA.
 • Hvert video-undervisnings-modul er på 2,5 timer, og vi holder 10 min. pause ca. midtvejs.

Er Online MSC-kurset for private eller for professionelle?


Begge dele! De åbne kurser er åbne for både dig, der er med fordi du privat gerne vil lære at bruge Compassion-strategier, og for dig, der har ønske om at integrere strategierne i din professionelle hverdag.

Kurset er stramt struktureret og fokus er hele tiden 100% på teknikker, redskaber og konkrete indsigter. Underviningen er oplevelses-baseret, snarere end teoretisk. Som fagperson vil det være enkelt for dig at implentere tilgangene i den faglige hverdag du er i.

Har du som professionel mere et ønske om at få Compassion-strategier sat ind i jeres faglige hverdag som kollegagruppe, så anbefaler jeg at I booker mig til en temadag.

øvelser compassion gratis

Hvad er forskellen på 'Online MSC-kurset' 

og på 'Mindful Self-Compassion (MSC)-kurset'?

Pointerne, indsigterne og øvelserne er de samme.


Online MSC-kurset er  er stadig det evidensbaserede fulde Mindful Self-Compassion-program, der er skabt af Dr. Kristin Neff og Dr. Chris Germers forskning.
Der er lidt færre undervisningstimer, og til gengæld mere ekstra materiale tilgængeligt online. Jeg har undervist i det her format de seneste fire år på internationale kurser arrangeret af Center for MSC i USA, og har været med til løbende at tilrette det til optimal udbytte for alle online.

Ofte stillede spørgsmål

Jeg vil gerne have en EAN faktura. Hvad gør jeg?

Du skal skrive til mig med alle relevante oplysninger. Send en mail på helle@nordic-compassion.dk og giv mig info om:
a. Navn på deltager(e)
b. Institutionsnavn og adresse 
c. EAN nummer
d. reference nummer eller initialer
e. email på den bogholder eller leder der skal godkende betalingen
f. din email, som al kursusinfo skal gå til
Når jeg har al info og har sendt EAN fakturaen afsted, så får du en bekræftelse på deltagelse

Skal jeg fortælle noget om min private situation eller min klienter? 

Absolut nej! Kurset er intensiv undervisning i en masse måder at øge Self-Compassion på. Vi har ikke tid til at gå ind i alle deltageres historier og hverdags-situationer. Jeg kan love dig, at alle får mest ud af, at vi fokuserer vores tid sammen på strategierne i Compassion og Self-Compassion og ikke på din eller de andre deltageres livssituationer.

... og ja, jeg er super nysgerrig på hvad der sker i dit liv der gør Self-Compassion relevant. Jeg inviterer dig også til at dele det med mig inden vi starter. Men det er ikke et fokus i undervisningen, og som sagt ikke noget der er tid til at vi går ind i.

Hvad er forskellen på online MSC og den udgave med fysisk fremmøde?

Online MSC kurset er lidt kortere, der er et par øvelser vi ikke kan lave online, og så får du ikke et trykt kompendie udleveret. Du kan printe kompendiet selv. Alle hovedpointer og øvelser og indsigter er de samme i begge udgaver af kurset.
 
Alle mine MSC kurser er adgangsgivende til MSC Teacher Trainingen, hvis du er interesseret i det senere.

 Jeg anbefaler at du vælger den form der passer dig bedst, og hvor du kan være med til alle undervisningsgangene - hvis muligt. At træne Self-Compassion er ikke bare en kognitiv færdighed vi kan lære som vi kan læse en bog. Derfor er de timer vi har sammen på kurset afgørende. Her  kan vi nemlig udforske øvelser og tilrette dem ift. dit temperament, livssituation, indre reaktioner (følelser, tanker, stemninger mm), dine generelle preferencer mm.

 Min vigtigste opgave som MSC underviser er at guide dig til at finde essensen af Self-Compassion, så du kan rette alt det vi laver på kurset til så det støtter dig optimalt.

Hvordan foregår undervisningen?

Svar: Vi starter hver gang med en kort guidet meditation. Så er der introduktion til dagens tema, og så laver vi øvelser som vi arbejder med, diskuterer og nuancerer.
 
Tiden bliver primært brugt på øvelser og på, hvordan de nye indsigter og strategier kan bruges af dig i din hverdag. Det er altså ikke et teoretisk kursus, men et meget praksis-anlagt kursus.

Vi bruger tid på at diskutere og nuancere hver øvelse, så du kan tilpasse den til dig og din situation. Du skal ikke passe til den, det er den der skal passe til dig!

Hvor lang tid har jeg adgang til materialet?

Du har adgang til den digitale platform i 2 mdr. efter det sidste modul. Du har altså god tid til at gennemgå det hele igen eller gå tilbage og dykke mere ned i hvert område.

Hvordan forbereder jeg mig inden vi starter?

Det behøver du ikke. Jeg skal nok fortælle dig alt, hvad du får brug for at vide undervejs. Der er ingen teoretiske begreber som du skal læse eller forstå for at få udbytte af kurset. Fokus er på de oplevelser og de konkrete erfaringer du får på hvert af modulerne, sådan at du kan bruge det du lærer med det samme og fremover i din hverdag.

Hvordan foregår et online kursus?

Et online MSC kursus er lidt kortere timemæssigt end det fulde fysiske kursus. Til gengæld har du adgang til en masse digitalt materiale, både lidt til at forberede dig med inden hvert modul. Men også en del ekstra materiale hvis der er særlige emner du gerne vil dykke ned i.

På selve modulerne kan vi derfor bruge tiden på at lave konkrete øvelser sammen og reflektere, diskutere og nuancere hvordan det kan virke lettest og mest effektfuldt for hver af os.

Er det terapi?

 Nej. MSC -kurset kan have en terapeutisk effekt, men det er ikke terapi. Det betyder fx. at vi ikke kommer til at gå ind i hver deltagers aktuelle situation eller historie. Det er der simpelthen ikke tid til.
Det betyder også, at hvis der er følelser, steminger eller tanker der dukker op som er forbundet med noget svært i din fortid, så er fokus i Self-Compassion at tage vare på dig i det enkelte øjeblik hvor du er lige nu. Det er altså ikke at gå tilbage i situationen der skete dengang. Snarere at støtte dig selv i nuet, når noget ubehageligt dukker op.

Derfor siger man at Self-Compassion er som at 'gen-forældre' sig selv. Vi begynder at relatere med støtte og varme til os selv, når vi oplever noget ubehagelige. Ligemeget om det ubehag er i nuet eller opstod oprindeligt i vores fortid. At kunne støtte dig selv lige nu, er fokus i Self-Compassion.

Er du i en akut svær situation anbefaler jeg at du tager fat i en terapeut. MSC-kurset kan stadig være relevant for dig, men du vil højest sandsynligt have brug for en ekstra hjælpende hånd ved siden af kurset for at integrere mest muligt.

Er du i tvivl om MSC kurset er for dig lige nu, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Er der noget du mangler svar på? Så send mig gerne en mail på helle @ nordic-compassion.dk

Er du i tvivl om hvordan du eller din arbejdsplads kommer bedst igang med Compassion

- så ring eller skriv gerne til mig:

Venlig hilsen
Helle Laursen, grundlægger af Nordic Compassion

Helle Laursen

Nordic Compassion

Tlf.: 3025 7548
helle@nordic-compassion.dk
Cvr-nr.: 30761197

Kontaktinformation: Tlf.: 30257548 | email: helle@nordic-compassion.dk