Hvad er Compassion

Compassion er for dig der vil have en sund robusthed. Så kan du sætte dig selv til side, og være der for andre på en autentisk måde.
Compassion er at relatere med visdom og venlighed til os selv og andre, når vi møder udfordringer.

Compassion er den tredje bølge i kognitive tilgange. Du møder efterhånden begrebet i mange sammenhænge. F.eks. som Compassion Fokuseret Terapi (CFT), som Compassion Cultivating Training (CCT) og som Mindful Self-Compassion (MSC).

Der er tre elementer i compassion. De går igen, ligemeget om compassion er overfor andre eller overfor dig selv.

Venlighed. Intensionen om at
hjælpe, støtte eller lindre. Modsætningen til kritik og fordømmelse.

Opmærkomhed er forudsætning for at vi kan opdage hvor der er brug for compassion. Modsætning til undgåelse og overvældethed.

Fælles menneskelighed. Et perspektiv der mindre os om at svære oplevelser er almene og for alle mennesker. Modsætning til at føle sig alene og anderledes.

Compassion og Self-Compassion er... Se mine blogs 

Sådan er relationen mellem Compassion og empati

Og her kan du læse om Compassion og selvudvikling

Hvordan kommer du i gang med Self-Compassion?

Hvad er compassion

Individuelle samtaler er en meget direkte måde at træne Self-Compassion på, i netop din hverdag. Se mere her

Hvad er compassion

Mindful Self-Compassion (MSC) -kurset er evidensbaseret og grundigt. Se mere om indhold her

Hvad er compassion

Lær online, og se mere her

Hvad er compassion

Klub Compassion giver dig det bedste fra online verdenen med min fulde støtte undervejs og masser af rabatter. https://klubcompassion.dk/Se mere her

om Helle Laursen

Helle er den første dansker der blev certificeret fra University of California (UCSD), som underviser i Mindful Self-Compassio (MSC) kurset. Se mere om hende her

Hvad er compassion

Derfor bruger jeg Compassion

Compassion er evidensbaseret. Det betyder at vi ved hvorfor det virker og hvad der skal til for at det virker.

Du kan se meget mere om forskningen lige her
Eller du kan se den opdaterede forsknings- og referenceliste her hos Kristin Neff

Samtidig er Compassion ikke terapi. Jo, det kan bruges terapeutisk. Led f.eks. efter psykolgoer der bruger CFT - Compassion Fokuseret Terapi.

Men som udgangspunkt er compassion-strategier netop gode til at opbygge følelsesmæssig robusthed og indre styrke uden at være terapeutisk. At det ikke er terapeutisk er fordi fokus aldrig vil være på de sår og traumer vi hver især har med i bagagen. Snarere er fokus på  at opbygge indre styrke og evne til at pase på os selv og tage vare på os selv. Især når livet udfordrer.

Relationen mellem Compassion og Self-Compassion?
De hænger ulæseligt sammen! Vi kan ikke være medfølende ovefor andre uden at kunne det overfor os selv. Det er indeni os selv at vi møder de begrænsninger og hurdler der gør det svært at være tilstede autentisk for andre.

Du kan se meget mere om præcis Self-Compassion som er mit udgangspunkt lige her: nordic-compassion.dk/self-compassion/Kontaktinformation: Tlf.: 30257548 | email: helle@nordic-compassion.dk