Forskning i compassion

​Effekten af Self-Compassion (MSC) er ​tydelig ​

  • ​Mindskelse af stress, angst, depression.
  • Markant flere positive følelser som glæde, livstilfredshed, overskud, optimisme, selvværd, nysgerrighed, kreativitet, visdom, handlekraft.
  • Bedre relationer og lettere ved at håndtere svære relationer, inklusiv​ omsorgstræthed. L​ettere ved at skabe ​varme nære relationer, lettere til at være støttende og tage den andens perspektiv.
  • Bedre evne til at håndtere​ udfordringer som kroniske smerter, skilsmisse, oplevelse af fiasko.
  • Færre bekymringer, mindre perfektionisme, mindre​ angst for at fejle. Lettere ved at fastholde langsigtede mål (som f.eks. uddannelse eller vægttab)
  • Øget taknemmelighed, bedre empati for andre.

​Forskning i empati og medfølelse af Tania Singer ​

Tania Singer er neuroforsker og har påvist forskellige i hjernen alt efter om vi oplever empati eller medfølelse. Der er masser af ressorucer at hente i den  gratis samling af materiale hun har udgivet.

​Her finder du oversigt over forskningen fremadrettet

Dr. Kristin Neff var pioner indenfor forskning i compassion. Hun udgav i 2003 den gennemtestede Self-Compassion-Scale, som forskere sidenhen har brugt i forskning.

Hun har en løbende opdateret oversigt over forskning i compassion og Self-Compassion. Følg linket her og hold dig opdateret. Du kan søge på forskning indenfor forskellige områder på hendes website. Klik her.

Jeg har skrevet en artikel, der sammenligninger Mindfulness og Compassion 

​Hvor mindfulnes spørger ”Hvad oplever du jeg lige nu?”, tilføjer Self-Compassion ”Hvad har jeg brug for lige nu?  

Self-Compassion har fokus på dig som den der oplever, snarere end hvad det er du oplever. Det gør det både blidt og enkelt og dybt. Så hvis du ​har haft det svært med meditation eller med mindfulnes, så vil Self-Compassion træning meget sandsynligt være lettere for dig!

Her er en oversigt over mine artikler om Compassion og Self-Compassion: Klik her

​Hvad sker der i hjernen når du mediterer?

​Læs den her artikel! Interesant og klar tale!