Compassion lydfiler

17 Compassion øvelser

Hent dem som lydfiler lige her. Du kan downloade mp3 filerne og have dem hos dig i alle situationer.

Medlemmer i Klub Compassion har gratis adgang til også alle lydfiler. Se mere om Klub Compassion her.

17 Compassion øvelser som lydfiler

Øvelserne er alle fra det fulde Mindful Self-Compassion (MSC) kursus.
Herunder ser du hvilke øvelser du får som mp3 filer.

1

Pause med selvmedfølelse

De 3 elementer i selvmedfølelse er en kraftfuld opskrift på at regulere ubehagelige følelser. Det første element - mindfulness - hjælper os til at skabe lidt afstand til det der generer. Det andet element - perspektivet af fælles menneskelighed - er en modgift til oplevelsen af at være alene eller afskåret fra andre, når vi oplever noget svært. Det sidste element - venlighed -er modgiften til frygt. Venlighed kan balancere frygt gennem den kontakt og varme som vi kender fra gode relationer.

2

Beroligende berøring

Varme og berøring er to almene og tværkulturelle udtryk for medfølelse og støtte. Øvelsen her viser dig forskellige måder du kan aktivere den fysiske ro der kommer fra berøring og varme.

3

Give og modtage medfølelse

Kontakt med andre er nogle gange svært, og den her øvelse viser dig hvordan du kan blive i en åbenhjertig kontakt uden at miste dig selv. Kan bruges i alle situationer i hverdagen hvor du kan have tendens til at blive overvældet af andre stemninger, eller hvor du afkræves et stort nærvær.

4-7

At arbejde med svære følelser

Der er tre øvelse i én her, og du får desuden de tre elementer for sig. Du bliver bedre til at navngive hvad du egenligt oplever, til at lokalisere følelsen i kroppen så du får bedre jordfobindelse, og til at tage vare på dig selv midt i oplevelsen så du genfinder kontakten til dig selv.

8

Fodsåler

Giver dig et fast holdepunkt når tanker eller følelser løber af med dig. At mindske intensiteten i tanker og følelser, kan vi gøre ved at forankre vores opmærksomhed på noget neutralt - f.eks. fodsålerne. Når vi fastholder opmærksomheden i 8-10 minutter, kommer vi let tilbage til os selv og genfinder jordforbindelsen.

9

Kærligt åndedræt

Endnu en fantastisk øvelse der hjælpe os tilbage til jordforbindelsen og kroppen, ved at bruge den beroligende rytme i åndedrættet. vi kan lade os selv blive vugget og kærtegnet af åndedrættet, på en måde der er beroligende og lindrende.

10

Selvmedfølelse i hverdagen

Der er mangfoldige måder at støtte os selv aktivt til mere jorforbindelse og handlekraft på. Selvmedfølelse er i høj grad noget vi træner midt i en travl hverdag, snarere end alene på sofaen med en lydfil. Denne øvelse giver dig ideer til at opdage hvad du allerede gør der fungerer og hvordan du kan tage endnu bedre vare på dig selv.

11

Kropsscanning med medfølelse

At blive venner med vores krop, er for mange af os en lang rejse. Men en vigtig rejse. Denne øvelse introducerer dig til at varme relationen til din krop op, så du kan være mere tilpas

12

Give og modtage medfølelse med sindsro

En variation af 'Give og modtage medfølelse' (øvelse 3, se ovenfor). Især til de situationer hvor du oplever magtesløshed eller empati-udmattelse.

13

Kærlig venlighed til en du har kær

Kærlig venlighed er en gammel meditations-tradition, som i MSC-regi får et tvist der gør det enkelt at bruge også midt i hverdagssituationer.

14-15

Kærlig venlighed til dig selv

Den her øvelse får du i to udgaver, en for dig der er ny i at meditere kærlig venligheds-meditation, og en for dig der ønsker mindre guidning.

16

Medfølende ven

At træne vores indre medfølende stemme er en udfordring for mange, og den her visualisering er fantastisk som en støtte til det.

17

Medfølelse for os selv og andre

At holde kontakten til andre på en måde der giver plads til både os selv og de andre, er også at kunne bruge respekt, venlighed og visdom aktivt i alle situationer. Både når vi er sammen med andre og når vi er alene. Her er endnu en variation af denne svære diciplin.

Medlemmer i Klub Compassion har gratis adgang til også dette kursus.
Hvis du vil, kan du blive medlem af Klub Compassion her

indre styrke med compassion

Alle lydfiler i '17 Compassion øvelser' er inkluderet i audio-kurset
'Indre styrke med compassion-strategierLæs mere om det her