Det originale
Mindful Self-Compassion (MSC)-kursus 

Læs alt om indhold og udbytte her

Hvad er Mindful Self-Compassion (MSC)

MSC er et evidensbaseret program, der er skabt på baggrund af Dr. Kristin Neff og Dr. Chris Germers forskning. Kurset er på 28 timer, og undervisningen er oplevelsesbaseret, så du får konkrete erfaringer med compassion-strategierne. Du lærer at rette strategierne til, så du efterfølgende kan bruge dem i hverdagssituationer.

Hvornår starter vi?

3. januar i Silkeborg
4 dage i januar : 3., 4., 22, og 23. januar 2022

Hvem er MSC-kurset for?

hvem har glæde af compassion

Mindful Self-compassion-kurset (MSC-kurset) er for dig, der ønsker større indre styrke, mere robusthed og overskud - og dig der ønsker at undgå udmattelse, belastningsreaktioner og stress. Både som privatperson og som professionel.

Og for dig, der arbejder med undervisning, behandling, støtte eller udvikling af andre, og som gerne vil undgå empati-udmattelse, så du kan fastholde dit fokus på din faglighed og blive endnu bedre til at være der for andre.

MSC-kurset er jordnær, konkret og kvalitetssikret træning i at bruge empati, omsorg og venlighed med stor respekt for både en selv og for andre.  MSC er evidensbaseret træning af mental sundhed.

Hvorfor Self-Compassion?

Self-compassion er tæt forbundet med en lang række positive psykiske faktorer. En solid mængde forskning peger på, at evnen til Self-compassion giver øget motivation, øget mental sundhed, øget følelsesmæssig robusthed, et stærkere immunforsvar, bedre relationer, og en øget skelneevne i situationer med svære beslutninger samt mindre stress, angst og depression.

compassion

Pris fra kr 5000,-

arrangeret af VIA University College, Aarhus


Som medlem af Klub Compassion, får du
25 % rabat på MSC-kurser der arrangeres af mig.

Du er velkommen til at spørge mere til kurset. Ring evt. til mig på tlf 30257548

Praktisk om MSC-kurset

Du får struktureret og konkret undervisning og øvelser til at øge din evne til Compassion for både dig selv og andre.

 • 9 gange undervisning af 3 timer (en gang er 4 timer)
 • 28 timers koncentret undervisning der gør compassion konkret og  brugbart 
 • Klar og konkret køreplan for hver uge
 • Gennemprøvet format der er bygget om om øvelser, reflektioner og diskusioner der sikrer konkret brugbart udbytte. Det er ikke teoretisk undervisning.
 • Evidensbaseret undervisning der giver adgang til 'Teacher Training' via Center for MSC i USA, hvor jeg også underviser.

Indhold i MSC-kurset

 • Få en dybere forståelse for Compassion og Self-Compassion, herunder definitioner, fysiologiske sammenhænge og forskning.
 • Håndtere og mindske selvkritik
 • Motivere dig selv med venlighed i stedet for med kritik
 • Håndtere svære følelser med større lethed og accept
 • Transformere udfordrende relationer – gamle såvel som nye
 • Håndtere empati-udmattelse, når du har en behandlende eller støttende funktion overfor andre
 • Skabe en støttende relation til dig selv - især når du møder modgang
 • Bruge Self-compassion-strategierne direkte i hverdagen
 • Anerkende dig selv på den sunde måde, og glædes over livet

Andre, der har taget
MSC-kurset oplevede

Andre, der har tagetOnline MSC-kurset oplevede

compassion

Helga Friis Thorstein

Mindfulness underviser


Jeg har været på MSC-kursus hos Helle, og oveni købet i en meget svær periode i mit liv. Jeg er overbevist om at de redskaber jeg fik med mig fra kurset, har givet mig et langt større overskud til at 'surfe livets bølger', når de er der. Er mere kærlig og venlig tålmodighed overfor mig selv, når jeg får følelsen af ikke at kunne det hele. Min energi kom igen, og glæden ikke mindst. En stærk meget personlig rejse hos Helle har nu rustet mig både i mit privatliv men sandelig også mit professionelle liv. Jeg  kan varmt anbefale Helles kurser.
compassion

Pia Skov Jørgensen

Arbejder med sårbare unge


Efter en længere sygemelding kom jeg på MSC-kurset, og nu er mit fundament igen stabilt. Sådan som mit liv er lige nu, er der intet jeg ønsker at ændre! Jeg er faktisk overbevist om at det er MSC's skyld. Jeg ved, at jeg har en plads i verden og at jeg - og mit liv - er vigtigt, og bidrager i den større sammenhæng.
compassion

Hanne

Lærer


Jeg ønskede inden kurset at kunne passe på mig selv i det jeg gør, og sige fra. Det var svært for mig, og det er det stadig, men jeg har rykket mig. Jeg er helt klart i bedring med min stress. Har mere omsorg for mig selv, og ved nu hvor vigtigt det er ikke blot at mærke mig selv, men også at tage mig af det jeg mærker.
compassion

Malene Søbygaard

Projektleder, resilienskonsulent, Odense Kommune


Helle er en utroligt nærværende, kompetent, skarp og meget menneskelig formidler af Self-Compassion. Jeg slappede med det samme af i hendes selskab, hvilket gjorde både min læring, min indlevelse og dét at træne øvelserne nemmere. Med et arbejdsmarked hvor nulfejl, effektivisering og omstillingsparathed drøner derudad med 200 km i timen, er de værktøjer og den viden Helle leverer, det, som gør det muligt at passe på sig selv i arbejdsdagen. Den allervigtigste ressource vi har. Jeg anbefaler absolut Helles compassion kurser.

compassion

Malene Jensen

Frivillig koordinator, Silkeborg Kommune


Det er det tryggeste rum jeg nogensinde har været en del af og afgjort det bedste kursus jeg har taget - du er en eminent underviser.

Hvornår starter vi?

3. januar i Silkeborg
4 dage i januar : 3., 4., 22, og 23. januar 2022

Indhold
i de 9 undervisningsgange


 • Modul 1: Opdag Compassion og Self-Compassion.
 • Modul 2: Mindfulness og Compassion.
 • Modul 3: At praktisere kærlig venlighed
 • Modul 4: Din indre medfølende stemme.
 • Modul 5: Lev med dybde.
 • Modul 6: Retræte: fordybelse (4 timer)
 • Modul 7: At møde svære følelser
 • Modul 8: At møde udfordrende relationer.
 • Modul 9: At sige JA til dit liv.

Hvordan foregår
undervisningen?


Undervisningen  er oplevelsesbaseret og en blanding af korte introduktioner til emner, øvelser, reflektions-øvelser, diskussion i mindre grupper og i hele gruppen.

compassion

Jeg er garant for en 100% fokuseret, tryg og brugbar undervisning. Det er en gennemtestet undervisningsprogram, lavet af Center for MSC i USA.

Er Online MSC-kurset for private eller for professionelle?


Begge dele! De åbne kurser er åbne for både dig, der er med fordi du privat gerne vil lære at bruge Compassion-strategier, og for dig, der har ønske om at integrere strategierne i din professionelle hverdag.

Kurset er stramt struktureret og fokus er hele tiden 100% på teknikker, redskaber og konkrete indsigter. Underviningen er oplevelses-baseret, snarere end teoretisk. Som fagperson vil det være enkelt for dig at implentere tilgangene i den faglige hverdag du er i.

Har du som professionel mere et ønske om at få Compassion-strategier sat ind i jeres faglige hverdag som kollegagruppe, så anbefaler jeg at I booker mig til en temadag.

Hvad er forskellen på 'Online MSC-kurset' 

og på 'Mindful Self-Compassion (MSC)-kurset'?

Hvad er forskellen på 'Online MSC-kurset' og på 'Mindful Self-Compassion (MSC)-kurset'?

Pointerne, indsigterne og øvelserne er de samme.


Online MSC-kurset er  er stadig det evidensbaserede fulde Mindful Self-Compassion-program, der er skabt af Dr. Kristin Neff og Dr. Chris Germers forskning.
Der er lidt færre undervisningstimer, og til gengæld mere ekstra materiale tilgængeligt online. Jeg har undervist i det her format de seneste fire år på internationale kurser arrangeret af Center for MSC i USA, og har været med til løbende at tilrette det til optimal udbytte for alle online.

Vil du ha' 4 lydfiler fra MSC-kurset?

Du får konkrete øvelser og vigtige tips i din indbakke, så du ved hvordan du bruger øvelserne bedst.

Du tilmelder dig samtidig mit nyhedsbrev, som du kan let kan afmelde.

Er du i tvivl om hvordan du eller din arbejdsplads kommer bedst igang med Compassion

- så ring eller skriv gerne til mig:

3025 7548

helle@nordic-compassion.dk

Venlig hilsen
Helle Laursen, grundlægger af Nordic Compassion

Nordic Compassion

Tlf.: 3025 7548
helle@nordic-compassion.dk
Cvr-nr.: 30761197

Kontaktinformation: Tlf.: 30257548 | email: helle@nordic-compassion.dk