Her finder du øvelser omtalt i Berlingske Tidende

 3. januar 2023

Berlingske

Artiklen er baseret på interview med Jesper Dahlgaard, Forskningsleder på VIA University College om hans erfaring og forskning i mental sundhed

Lyt til øvelsen
'Pusterummet' her

Indtalt af Jesper Dalgaard Forskningsleder på VIA University College

Lyt til øvelsen
'Pause med Self-Compassion' her

Indtalt af Helle Laursen, Nordic Compassion

Hvad er Compassion og Self-Compassion 

Compassion defineres som evnen til at opdage ubehag og smerte i andre, og samtidig have ønsket om at mindske det ubehag.


Self-Compassion er at inkludere os selv i den intention. Altså at støtte os selv som vi ville støtte en god ven når vi oplever noget der er svært eller ubehageligt. Når vi både kan opdage at vi bliver påvirket af det vi oplever (eller det andre oplever), og vi samtidig kan støtte os selv midt i det der er ubehageligt – så øges vores mentale og følelsesmæssige ressourcer og vores mentale sundhed.

Undrer det dig at ordet Self-Compassion oversættes til selvmedfølelse?

Så er du ikke alene. Den måde forskningen definerer begrebet på stemmer nemlig ikke overens med den måde vi ofte bruger ordet medfølelse på i hverdagen.  Se mere på min blog herunder

LÆS MIN BLOG

Myter om self-compassion

Hvorfor skal du lære Self-Compassion af mig?

Helle Laursen

Du skal lære det hos mig fordi jeg er den i Danmark har der længst erfaring som underviser i det evidensbaserede Mindful Self-Compassion (MSC) forløb.  Jeg har undervist internationale for Center for MSC i USA de sidste 6 år.
Jeg har undervist 2000 + i selve MSC forløbet, og er fast underviser på internationale kurser arrangeret af faglige organisationer i både USA, Indien og Kina. Derudover er jeg Teacher Trainer og supervisor for dem der tager MSC-underviser uddannelsen ved Center for MSC i USA.

Kort sagt ved jeg hvad jeg taler om. Self-Compassion er mit fokus, og det er konkrete, meget brugbare redskaber jeg formidler. Derfor ved jeg at du kan bruge det fra første dag, og at redskaberne er enkle, effektfulde og lette at tilpasse netop din situation.

Er du i tvivl om det er noget for dig, så kontakt mig gerne på mail her eller over telefon: 30257548.

Nordic Compassion

Tlf.: 3025 7548
helle@nordic-compassion.dk
Cvr-nr.: 30761197

Kontaktinformation: Tlf.: 30257548 | email: helle@nordic-compassion.dk