Her er min udvalgte inspiration til dig! De bedste TEDx talks om compassion, venlighed,  skam og sårbarhed.

De er godtnok på engelsk, men enjoy! Der er inspiration nok til en god aften eller flere kopper te!

Her bliver det store billede tegnet af hvorfor empati og venlighed og medfølelse er afgørende for verdens fremtid!
Afgørende, oplysende og vigtig information får du her. Han bruger begrebet empati til at dække over ikke blot det at mærke andres følelser, men også de et at handle på det. Hvilket egentlig er tæt på definitionen af medfølelse. Pointerne omkring fællesskab og tilhørsforhold med andre mennesker er også en afgørende del i hvordan vi definerer medfølelse – så sæt dig godt til rette!

Brene Brown herunder er en af de førende i verden når det gælder skam og sårbarhed. Og så er hun sjov at høre på!

Kristin Neff er den forsker, der har udviklet definition og testen af hvad self- compassioner, og hvordan vi evner at omsætte det i hverdagen.

Se min korte intro af hende her: http://nordic-compassion.dk/hvem-har-skabt-msc-programmet/

Og tag hendes test lige her: Jeg har oversat den til dansk, så det er let for dig

Mattieu Richard (tidligere forsker, nu buddhistisk munk) om hvorfor medfølelse af afgørende for alle der passer, plejer, arbejder med mennesker

Dr. Gabor har en vidunderlig pointe her, serveret smukt og enkelt: det er myten om at være normal der er farlig.

Fordi den myte idealiserer den individuelle præstation og glemmer vores forbundethed og behov for følelsesmæssig samhørighed.
Fordi alle de psykiske diagnoser og lidelser vi har, bliver sat op overfor
det sunde menneske, som vi er enten det ene eller det andet. Sandheden snarere er at sundhed og sygdom er et spektrum, og at vi alle har elementer af begge dele i os.

Chris Germer er den kliniske psykolog bag MSC programmet. Han er dyb, indsigtsfuld og præcis i hans formuleringer.

Se min korte intro af ham her

Nedenfor ser du to videoer med ham. Den første er kort og handler om hvorfor følelsesmæssig smerte er uundgåeligt som menneske.

Den anden er mere det store overblik ift hvordan vi kulturelt kan omsætte begreber som venlighed og medfølelse og skabe en holdbar kultur derudfra.

Chris Germer  og Kristin Neff bliver i denne video begge interviewet om begreberne Empathy, Self-Compassion, Compassion.

Chris og Kristin er skaberne af MSC programmet, se mere om dem lige her:

Se min korte intro af ham her

Sårbarhed er et begreb der er kommet meget op i tiden. Med god grund. Meget af det allervigtigste i vores liv, kræver at vi er sårbare. Hør Brene Browns dejlige tale om sårbarhed her

Og her til sidst en lille lækkerbidsken om empati overfor sympati

Var du med til Compassion Summit i juni 2016?

Dagen bød på oplæg med danske eksperter der professionelt bruger compassion i deres arbejde. Mød Ole Taggaard Nielsen, Christina Schalnder, Clarissa Corneliussen, Christine Brahler (tysk) samt undertegnede.
Efterfølgende har vi lavet korte – DANSKE – videoer om indholdet på dagen.
Se dem lige her, samt se billeder fra dagen

Raising Compassion
En video fra Olafur Eliasson.
Raising Compassion brings together a diverse group of neuroscientists, mental health professionals, and Buddhist monks in a remarkable exchange between science, art, and contemplative practice. In a series of informal conversations about compassion, initiated by neuroscientist Tania Singer and artist Olafur Eliasson, the protagonists discuss the public perception of compassion, talk about compassion-training programs at various research centres, relate their experiences about working with prisoners and in hospitals, and promote the practical uses of compassion-training in dealing with social and political issues.