Professionel indenfor
omsorg, udvikling, behandling eller undervisning?

Personlig resiliens – eller robusthed – gør dig bedre til at navigere i en kompleks hverdag, hvor følelsesmæssige krav er et vilkår.

• Du skal møde andre med forståelse, og skabe tillid hver dag. Evnen til at skabe en positive relation er afgørende for dine resultater

• Du aflæser komplekse situationer mellem (eller i) mennesker og håndterer eller navigerer i andres (svære) følelser

helle1

Sund følelsesmæssig resiliens kan læres! Det er mest holdbart når det understøttes af et team.

Ring til mig på tlf.: 30257548

Ønsker I mere plads til, og fokus på, fagligheden?

Ønsker I som medarbejdere at være robuste, kunne stå midt pres (når det ikke kan undgåes)

Endnu lettere ved at slippe de svære samtaler/ de følelser der kan hænge ved efter en arbejdsdag?

Forebygge arbejdsrelateret stress og udbrændthed?

Gøre professions-musklen stærkere på den lange bane?

Få et fælles sprog om grænserne mellem det personlige og det professionelle, uden at det bliver privat?

I vil gerne:

• Øge empati og bevidsthed om egne og andres sårbarheder og styrker – og kunne bruge det helt konkret i din arbejdshverdag

• Have konkrete redskaber der styrker din evne til at navigere i de komplekse situationer i arbejdsdagen – samtidig med at du passer på dig selv!

• Blive endnu bedre til at håndtere svære følelser (både egne og andres), konflikter og svære møder

• Mindske omsorgstræthed og det at blive drænet eller tage arbejdet ‘med hjem’

• Lære hvordan empati og medfølelse kan være konkrete aktive redskaber, der øger din styrke til at stå midt i komplekse situationer

Læs her om 2 timers oplæg om empati og robusthed, samt 3 dages kursus med hands-on redskaber til robusthed:

Skærmbillede 2017-11-02 kl. 21.24.39

Se her mit video webinar om ‘Resilience – adjust your sails’, inviteret ind af den internationale organisation Heartfulness.

resilience heartfulness

Resiliens er

Resiliens oversættes oftest med robusthed. Det er kort sagt evnen til at tilpasse sig til udfordringer. Evnen til at bevare sig selv midt i en foranderlig og udfordrende hverdag. Evnen til at finde vej både sammen og hver for sig, især når terrænet bliver uforudsigeligt.

Individuel robusthed kalder man også følelsesmæssig resiliens, og det er evnen til at blive stående midt i udfordringer og forandringer uden at miste mig selv eller min evne til at handle.

På arbejde mødes det ofte især i det man kalder ‘følelsesmæssige krav‘, og som et vilkår hverdagen for alle der arbejder med mennesker – dig der udvikler, behandler, støtter eller underviser.

Robusthed defineres som bestående af tre egenskaber: 1)evnen til at møde virkeligheden som den er (uden modstand, uden pynten, men med accept).  og 2) en rodfæstet tro på at det nok skal gå og 3) evne til at improvisere.

At kunne de 3 elementer kræver en varm og støttende relation til os selv, midt i det vi oplever gennem arbejdsdagen Midt i kaos, forandringer og krav. Det kræver indre styrke og fleksibilitet på een gang. Koblet med en klar fornemmelse af hvor jeg er midt i det hele og hvad der skal til for at jeg kan blive stående. Så jeg ikke mister mig selv når forandringer og udfordringer står i kø.

Organisatorisk robusthed er organisationens evne til at blive stående midt i forandringer og krav, og samtidig evne at tilpasse sig uden at tilsidesætte hverken kerneopgaven eller medarbejderes behov. Organisatorisk robusthed kommer ikke blot af at have en masse robuste medarbejdere. Det kræver for det meste en høj social kapital, klar og ærlig kommunikation i møder og hverdag, for at organisationen er robust.
Jeg kan tilbyde jer evidensbaseret træning af den individuelle robusthed.

Jeg kan hjælpe jer med den individuelle robusthed, så den understøtter hele teamet.

At opleve følelsesmæssigt pres, er et vilkår i mange brancher. Det er et vilkår for alle der behandler, støtter, udvikler eller hjælper andre.

Det betyder at vi kan opleve os alene om vores reaktioner, fordi de et langt stykke hen af vejen er private og personlige, snarere end rent faglige. Det kræver meget at kunne håndtere sårbare situationer og følelsesmæssigt pres i en organisation.

At det er et vilkår, betyder ikke at det er noget vi kan se bort fra. Eller noget vi kan afkræve at alle medarbejdere naturligt har let ved i alle situationer, blot fordi de har en faglighed med sig.

Når det kommer til at være en stiltiende forventning at vi kan være så faglige at vi ikke påvirkes menneskeligt – så er vores tærskel for at kunne klare mosten, næsten altid overskredet. Så ser vi simpelthen ikke virkeligheden i øjnene.

Robusthed er meget mere end at være stærk. Det er meget mere, end at kunne stå imod alle krav. At være robust er ikke at kunne klare alt, i alle situationer. Det er ikke, at vi aldrig fejler, aldrig er trætte af forandringer.

At være robust, er at håndtere kriser, udfordringer, krav og forandringer, uden at vælte. Det er at kunne udvikle sig, at kunne tilpasse sig. At være robust, er at være fleksibel i forandringer, uden at miste os selv. At kunne opdage og udtrykke når vi er (for) pressede, og derved kunne rejse os op. Igen og igen.

Sådan styrker du (og kollegerne) robusthed og resiliens midt i en faglig hverdag

Få konkrete tips til at undgå omsorgstræthed, stress og til at håndtere følelsesmæssige krav lettere

Ja tak, send mig en email med konkrete tips og inspiration

.

Name:

Email:

Vi hader spam ligeså meget som dig! Afmeld dig med ét klik!

Søger du mere inspiration om robusthed ? Se her video om den skrøbelige robusthed

Professor på CBS, Ole Fogh Kirkeby om den  ’skrøbelig robusthed’ som er bedre at stræbe efter en ren ‘robusthed’

1- dags kurser i februar 2018,
arrangeret af Seminarer.dk
26. febr. i Silkeborg, og 28. febr. i Roskilde

Hent brochure lige her

Skærmbillede 2017-10-31 kl. 11.50.38

Udpluk af referencer

Når vi vælger en ekstern konsulent til apv’en, så handler det om at løfte nivauet fra hverdagsniveau til et professionelt niveau. Vi forventede, at Helles viden og erfaringer ville kunne give et mere objektivt og reelt billede af arbejdsmiljøet. Vi har skiftet skoleleder, og har nyoprettet og ansat en pædagogisk afdelingsleder, og derfor gav det god mening at se på udviklingen siden sidste undersøgelse for tre år siden. Vi var nysgerrige på, om de iværksatte tiltag har haft den forventede effekt.
Overdragelsesmødet var godt og relevant. Helle fik tydeliggjort, hvor vi er godt på vej, og hvor der er brug for yderlige tiltag og handlinger. På mødet fik vi flere gode ideer til handleplanen.
Alt i alt har det været en meget positiv oplevelse, og vi forventer at inddrage Helle igen i fremtidige apv’er.
Christian WeileSkoleleder, Kornmod Realskole
Vi har haft et meget konstruktivt samarbejde med Helle omkring psykisk APV undersøgelser, og skabt et koncept der kan bruges i alle afdelinger i regionen. Helle er skarp, dygtig og ved hvad hun taler om. Vi brugte hende både til dialogmøder med medarbejdere og til efteruddannelse af AMR og ledere, og er fuldt ud tilfredse!
Morten SkivildAfd. Chef AOF Midt
Vi har været så heldige at have Helle til at undervise arbejdsmiljørepræsentanter i psykisk arbejdsmiljø. Vi fik alt vi håbede, og lidt mere! De bedste anbefalinger herfra.
Jens Gaardsmand SteggerMidt- og Vestjyllands Politi
I har været fremragende til at se de problemfelter der har været på arbejdspladsen! Det har i den grad været en øjenåbner for os at have jeres besøg.
Poul Holmboe BorghusRevisorerne Hostruphus
Helle er en utroligt nærværende, kompetent, skarp og meget menneskelig formidler af self-compassion. Jeg slappede med det samme af i hendes selskab, hvilket gjorde både min læring, min indlevelse og det at træne øvelserne nemmere. Helles hjerte brænder for alle de kendte gavnlige effekter af self-compassion. Med et arbejdsmarked hvor nulfejl, effektivisering og omstillingsparathed drøner der ud af med 200 km i timen, er de værktøjer og den viden Helle leverer en nødvendig bevægelse i den modsatte retning – det der gør det muligt at passe på sig selv i arbejdsdagen. Den allervigtigste ressource vi har. Jeg kan varmt anbefale Helles kurser.
Malene SøbygaardProjektleder, Resilienskonsulent Odense Kommune

Sagt om mig som underviser og konsulent:

Meget dygtig, anerkendende, åben, og brænder for det du laver!

Det mest positive ved kurset har været den behagelige stemning, den sikre ledelse, god gennemgang af problemstillingerne, gode filmeksempler og den meget åbne holdning hos Helle.

Helle havde så meget styr på stoffet at hun var i stand til at gå en anden vej end den hun havde planlagt. Jeg kan bruge alle de værktøjer vi kom omkring i min kommunikation med elever, forældre og mine kolleger. Tak!

I har været fremragende til at se de problemfelter der har været på arbejdspladsen! Det har i den grad været en øjenåbner for os at have jeres besøg.

Indholdet af kurset levede helt op til mine forventninger – jeg fik redskaber til mit arbejde og som menneske. Helle er dejlig professionel, vidende, interessant og vedkommende på alle måder.

God blanding af teori og dialog – et godt kursus! Jeg vil særligt fremhæve den gode stemning og den frie snak om problemer og skæve vinkler på hverdagen. Ville være dejligt med en opfølgning på kurset.

Dejlig frisk og målrettet tilgang fra instruktørens side. Jeg er klædt på til at tackle problemstillinger mere bevidst og anderledes end førhen.

Så er mine arme helt oppe! Det var en helt fantastisk vejledning jeg havde i dag. Fulgte køreplanen fra dit kursus, og resultatet var SÅ fedt. Jeg sendte dig mange glade tanker!! Du er meget dygtig til at undervise. Behagelig og faglig dygtig.

Du skabte en god og tryg atmosfære hvor mange emner blev berørt.

Jeg kan bruge kurset både til professionelle og private samtaler, samt mine vejleder situationer. Helle er en kompetent underviser – meget lyttende og opmærksom. Vi fik gode og anvendelige redskaber og der var en fin vekslen mellem teori og praksis.

Helle har været præcis, klar og meget meget kompetent. Det har været nogle meget inspirerende og behagelige timer – og stort udbytte. Jeg har mere overblik og selvtillid i mødet med elever og forældre nu!

Lad os tage en uforpligtende snak om hvordan I kan blive mere robuste

Ring til mig på tlf.: 30257548

helle

Jeg har lavet psykisk APV undersøgelser i organisationer op til 170 mennesker. Så jeg kender baggrunden for en grundig psykisk APV efter Nationale Forskningsinstitut for Arbejdsmiljø’s (NFA) guidelines – og jeg ved hvordan I kan omsætte resultaterne til en hverdag med mere glade medarbejdere.