Velkommen til min brevkasse!

Har du et brændende spørgsmål der handler om det at bevare sig selv midt i en kaotisk og til tider krævende hverdag?

Måske hvordan du træner indre styrke, at være resilient, at være fleskibel i psykologisk forstand, at have medfølelse for dig selv og andre – eller alle de situationer hvor vi bliver udfordret på netop de området?

Ja?  Så send mig en mail!  Jeg skriver ca. eet svar hver uge.

Jeg kan ikke love at svare på alle spørgsmål, men prøver!

Mail mig dit spørgsmål lige her, skriv gerne ‘brevkasse’ i emnefeltet

brevkasse

At acceptere er en af de vigtigste processer du kan lære hvis du vil være fri til at handle, kommunikere og være tilstede uden din baggage af gamle mønstre

Når accept er svært

Jeg synes det med accept er lidt abstrakt stadigvæk. Kan du konkretisere det lidt for mig? Især i situationer med min mand og mine børn synes jeg det er svært, for hvad er mit og hvad er ikke mit?

Svar:
Accept-processen (som jeg viser skridt for skridt i MSC kurser og i Selvkritik-kurset)  er på mange måder kernen i at stoppe selvkritik. Det er faktisk kernen i al sand selvudvikling. Og nej, det er ikke enkelt. Så jeg prøver gerne at sætte flere ord på. Især i de processer og relationer som er komplekse (som nære relationer altid er).

accept

Jeg løber helst alene og helst tidligt om morgenen, hvor alle andre sover…

Hej Helle
Jeg bliver nervøs og usikker når jeg skal præstere noget, dette både på studie, job og fritid. Eks. når jeg løbetræner, gør jeg det altid alene, fordi jeg føler mig presset, når jeg løber sammen med andre. Er jeg til et løb, eks. alt for damerne løb, bliver jeg meget forpustet og føler slet ikke jeg kan løbe så godt som jeg plejer. Ligeledes fortryder jeg 1000 gange at jeg har tilmeldt mig løbet, og sover dårligt op til løbet, så nu løber jeg alene og helst tidligt morgen, hvor alle andre sover…
præstationsangst

Jeg har kræft og vil ikke bruge tiden på ærgelser og fortrydelser, men…

Hej Helle
Jeg har gennem mange år haft stor glæde og gavn af mindfulness, og det særlige fokus på selv medfølelsen er lige det, jeg har brug for nu. Der er mange situationer i mit liv, hvor jeg både kan mærke og vise min sårbarhed og heldigvis mærker jeg også min stærke robusthed. Jeg har et godt liv med til tider svære vilkår. Jeg er midt i 40’erne, gift og har to børn – og en medspiller i vores liv er kræft. Jeg har tilbagefald og det betyder, at jeg har været i kemo hver 3. uge i to år – og jeg skal fortsætte så længe det holder kræften i ro.  Det gør den heldigvis, men samtalerne med svar på scanningerne er selvfølgelig forfærdelige (lindrende berøring hjælper en lille smule i ventetiden). Samtidig har jeg en rigtig god hverdag og så utroligt meget at være taknemmelig for.
jeg vil ikke fortryde

Jeg bli’r drænet af min søster…. når hun træder ind i stuen, mærker jeg hendes humør og bliver påvirket af det. Hvordan kommer jeg ud over det?

Hej Helle
Jeg vil gerne vide hvordan jeg kan komme ud over at blive drænet af min søster?
Hun har noget temperament og siger at mor holder med den ældre søster og far holder med mig. Det kører altid rundt når vi diskuterer, det samme hver gang.
Det er så udmattende da jeg prøver at forstå og forklare tingene som både hun og jeg ser dem, men jeg bliver bare træt inden i og kan mærke jeg trækker mig væk fra hende. Det som om hun er misundelig på mig fordi det tit er……..
chodron

På arbejdet talte hun til mig som et barn der skulle sættes på plads!

Hej Helle

Jeg har situationer på arbejde, hvor jeg har svært ved at holde fast i mig selv. F.eks. Har jeg et barn til træning, hvor moren holder fast i at kommunen (sagsbehandler, leder i vuggestuen, pædagoger og mig), ikke ser denne drengs behov samt at der ikke tages nok hensyn til mor. Jeg kan godt forstå hun har det hårdt i hverdagen, det er slet ikke en let situation hun står i.

I denne forløbne uge har der så været et møde om et fremtidigt tilbud. Moren kontakter os alle enkeltvis og mener at de andre modarbejder hendes barns tarv og ønsker at alle deltager på mødet.

Jeg er ikke indkaldt til mødet, hvilket undrer mig …

brebebrown dont shrink

Når jeg skændes med min kæreste kan jeg ikke få følelserne ud af kroppen bagefter

Hej Helle

Min kæreste og jeg er vel klasseeksemplet på, at modsætninger mødes. Som personer er vi meget forskellige, hvilket har medført til utallige forviklinger, konflikter og opslidende skænderier, som har tæret på vores forhold og også ført til brud. Konflikten kan ofte handle om, at jeg siger et eller andet, som er en bekymring for mig, men som han opfatter som en kritik eller bebrejdelse af ham. Han reagerer lynhurtigt ved at starte et modangreb, hvor han går efter mig som person, hvilket jeg så reagerer på….

følelserne sidder fast i kroppen