Føler du dig forbundet med andre? med verden?
Vi er tæt  forbundne… Selvom det nogle gange føles modsat.
Her er mine tanker om vores fælles storhed og forbundethed. Jeg har taget udgangspunkt i en af de lydfiler du kan finde af Bodhi, der snart kommer til Danmark.
Bodhi er min mentor gennem mange år, og en af de skøreste, sjoveste, dybeste jeg kender. Det var ham der fik mig til at forstå lidt mere af hvor forbundne vi alle er. Og derfor hvor vigtige vi alle er. Også dig. Og mig.
Og ih, hvor har det taget mig mange år at kunne sige det og mene det. At også jeg bidrager til verden. Pointen er at det gør jeg jo ligemeget om jeg ved det og vil det, eller ej. Læs her Bodhi forklaring på hvorfor. Det er enkelt. Og jeg tror jeg forstår det lidt efterhånden…

Derfor ændrer du verden ved at dyrke venlighed og medfølelse.

Vi er eet. Vi hænger sammen.

Det er den spirituelle sandhed om os i verden. Og den sandhed der er allersværest at forstå og komme i dybden af. Fordi når jeg kigger mig omkring er vi ikke særlig forbundede. Vi er faktisk nærmere meget forskellige.

Alt der sker i vores liv og hver vores bevidsthed, påvirker også den kollektive fælles bevidsthed.

Og omvendt. Det der sker i vores kollektive og fælles bevidsthed, påvirker os. Helt konkret. Vi påvirkes af optimisme, af trusler og terror.

Det er ret simpelt. Krig ude i verden, stimulerer og øger krigen inden i dig. Og krig indeni dig øger og styrker krigen ude i verden.

Og alle handlinger af kærlighed, venlighed og medfølelse i verden, fylder dig lidt mere op med kærlighed og venlighed og medfølelse.

De seneste uger har der – i min lille landsby – både været bryllupper og begravelse. Både glæde og sorg. Smerte og taknemmelighed. Dybe følelser i hver sin ende af den følelsesmæssige skala.

Jeg var på sidelinien, og måske netop derfor stod det hele så meget mere tydeligt for mig.

Hvordan kærligheden og glæden smittede.

Hvordan sorgen ramte dybe strenge i os alle.

Hvordan det at række ud mod andre – med gaver, blomster, lindrende ord, ordløse knus eller store smil – gjorde os alle fælles om det der skete. Ikke lige meget involverede. Men vi mærkede alle følelserne.

Vi bliver smittede af andres tilstand.  Fordi vi er mennesker.

Enhver handling der kommer af et kærligt åbent hjerte fra dig, er allerede en del af det kollektive, og letter og heler dermed alle der trænger og søger efter mere kærlighed og åbne hjerter.

Hver eneste gang du vender dig hen mod den smerte du bærer indeni, og bringer blidhed, venlighed og medfølelse, så vokser medfølelsen i vores kollektive bevidsthed. Jo mere dit hjerte åbner sig, jo mere åbner hjerterne sig i alle dem du møder.

Det du gør overfor dig selv, er vigtigt. Den måde du møder dig selv på og især din egen smerte på, er vigtig. Fordi det gør det lettere eller sværere for alle omkring dig at hele deres smerte. Når du forbinder dig med dit hjerte, med din dybere visdom og din sjæl, så gør du det lettere for dem med hjerter der er lukkede af smerte, at åbne deres hjerter på klem. At møde medfølelsen. Det er en stor gave. Fra dig til verden.

Det indre arbejde du laver, når så meget længere ud end dine egne illusoriske grænser. Hver eneste heling som finder sted i dig, er en gave til verden. En smuk og stærk gave til verden. Du har kraften til at skabe og DU er kraftfuld. Du påvirker verden ved at være her, ved at leve og ved at åben dit hjerte.

Lad os støtte hinanden og verden mod en bedre, lettere og mere kærlig verden. Fordi vi ikke kan være her, leve og hele alene.

Ovenstående er en løs personificeret oversættelse af Bodhi, der taler i lydfilen ‘You are a gift of Love. Lyt til Bodhi fortælle det lige her:

https://www.bodhijeffreys.com/listen