Accept er at inkludere mig selv i situationen, idet mine egne automat –reaktioner ellers kommer til at styre hvordan jeg reagerer.(10)

Du bliver ikke sød af at træne venlighed

Kan du blive bage for at være alt for sød?

’Jeg står jo bare i stampe hvis jeg skal være sød hele tiden’, eller ’det er jo nødvendigt med lidt selvkritik hvis jeg skal ændre mig’ er nok de undrende kommentarer jeg møder oftest, når snakken falder på det at bruge venlighed og medfølelse mere aktivt.

Men det er også en af de største misforståelser overhovedet.

Du bliver ikke sød af at træne venlig.

Og slet ikke oversød. Tværtimod!

Faktisk er træningen i venlighed og medfølelse, snarere en træning i opmærksomhed og i at kunne skelne hvad der reelt er bedst vej frem. Det er også en træning i at åbne vores hjerter for følelser, så de kan bevæge sig igennem i stedet for at blive hængende i os. Det er en træning i at åbne os for smerten.

At være ’sød’ dækker i vores daglige sprog både over at støtte og hjælpe og anerkende, men det har også en negativ klang hvor det bliver for sødt. For venligt. For nuttet.

Men det ser jeg slet ikke som sødt. Det ser jeg som undgåelse af et eller andet – konflikter, uenigheder, spændinger, problemer.

Når der er en der er for sød, føles det jo netop uægte og uærligt og ikke autentisk eller reelt.

Essensen i at træne venlighed og medfølelse er netop at kunne skelne. At kunne se virkeligheden råt for usødet og reagere på bedste vis.

Når vi har behov for at dække over noget ved at blive for søde, er det ofte fordi der er et ubehag og en smerte nedenunder. Det er DEN underliggende smerte som venlighed og medfølelse kan hele. Kan opdage. Kan forholde sig til.

Du bliver ikke for sød eller blot sødere af at træne venlighed. Slet slet ikke hvis det er din foretrukne undgåelse og ‘please’ måde at reagere på i svære situationer. Så vil du tværtimod opleve at du bliver markant mindre ‘for sød’ og markant mere skarp.

Venlighed giver dig styrken til at være skarpere, klarere og stærkere.

Klarhed er det der skal til, for at du ser hvad der reelt er på spil.

Skelne-evne er det der skal til, for at det søde kan doseres og udtrykkes på bedste vis. Når det vil hjælpe eller støtte. Ikke når det søde vil være en undgåelse af det der v-i-r-k-e-l-i-g-t er brug for.

Når klarhed og skelneevne kombineres, virker du ikke oversød. Du virker venlig og klar og tydelig og stærk.

Og allervigtigst: Når din skelne evne er stærk og din klarhed er morgenHelle Laursen 10-1frisk, så står DU stærkt, selv i stormvejr.

mvh

Helle Laursen

 

 

 

Vil du gerne stoppe den selvkritik der bare er FOR hård? Og vil du stadig gerne kunne motivere dig selv, tage dig sammen og finde en god balance hvor du rent faktisk GØR det der er vigtigt at få gjort?

Så check mit Online Kursus

ingenting i vejen med dig

Der er ingenting i vejen med dig! Fra selvkritik til Selvaccept.